Waarom word je gewoon schoon als je prachtig kunt worden? Hier zijn enkele manieren om van uw dagelijkse douche een schoonheidsboost te maken, van kop tot teen.

1. Ontwar uw haar voordat u gaat shampoobehandelen.
Schuim, spoelen, herhalen. Je weet hoe het gaat. Maar in feite is er een beetje meer techniek om salonachtig glanzend haar te krijgen.

Ten eerste, stap nooit onder de douche met verward haar. Water maakt die knopen nog knotter en kan tot breuk leiden. Borstel zachtjes uit terwijl je haar nog droog is, let op de onderliggende lagen, waar obstakels zich soms verbergen.

Verhinder vervolgens nieuwe klitten door shampoo aan te brengen op de wortels en deze door te werken tot aan de uiteinden, in dezelfde richting bewegend als het water. Een ronddraaiende massage of je hoofd ondersteboven onder de douchekop laten glijden kan een goed gevoel geven, maar het kan wel tot snurken leiden.

2. Conditie, beginnend vanaf de uiteinden.
Nadat je de shampoo hebt uitgespoeld, breng je conditioner aan op de uiteinden van je haar (je pas gegroeide wortels hebben niet zoveel herstelling nodig). Dan, met behulp van een kam met brede tanden, blijf je in de douche – dus het is er wanneer je het nodig hebt! – kam de conditioner door je uiteinden en ga over de lengte van het haar. Laat de conditioner in je haar zitten terwijl je je doucheregime voortzet.

3. Gebruik een vochtinbrengende body wash in plaats van zeep.
Sla de geodoriseerde zeep over (het kan je huid van oliën strippen) en kies voor een vochtinbrengende body wash, vooral in de winter. “Dartelen van koude temperaturen in de open lucht om de binnenverwarming te drogen, tast de lichaamsfunctie van de huid aan”, zegt dr. Glen Kolansky, een dermatoloog in Tinton Fall, N.J.

“Zonder deze beschermende barrière is de huid niet in staat om effectief vocht vast te houden,” voegt Kolansky toe. “In plaats daarvan, als het water verdampt, blijft de huid droog, ruw en jeukende.”

4. Maak je poriën grondig schoon.
Roterende reinigingsborstels doen geweldig werk bij het verwijderen van make-upresten, vuil en olie die vast kunnen blijven zitten in je poriën, zelfs nadat je je gezicht hebt gereinigd. Maar niet als ze ongebruikt blijven op uw badkamer gootsteen! Volg het voorbeeld van Dr. Tina Alster, een Washington, D.C., dermatoloog die haar favoriete sonische borstel onder de douche houdt, samen met een tube milde reiniger. “Ik gebruik het op mijn gezicht, in mijn nek en op ruwe plekken op mijn schouders”, zegt ze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.